ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Усіх дітей, що отруїлися в таборі "Яструбок", вже виписали з лікарні

Літній табір закрито до кінця року.

Усіх дітей, що отруїлися в таборі "Яструбок", вже виписали з лікарні
Фото: Донецький прес-клуб

Усіх дітей, що отруїлися в таборі "Яструбок" (філія "Орлятко") в Донецькій області, виписали з лікувальних установ, а сам табір закрили і цього року він вже не прийматиме дітей. Про це повідомила в.о. директора департаменту охорони здоров'я Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Наталія Чукова, пише "Укрінформ".

"Усіх дітей вже виписано з лікувальних установ. А дитячий центр "Орлятко", який спочатку закривали на 10 днів, остаточно закритий у нинішньому сезоні і цього року вже не відкриватиметься", - сказала керівник департаменту ОДА.

Справу про отруєння дітей розслідує Слов'янська прокуратура, про притягнення до відповідальності працівників або власників табору наразі інформації немає.

Раніше сьогодні Держпродспоживслужба повідомила, що в результаті перевірок літніх дитячих таборів порушення санітарних норм виявили приблизно в кожному п'ятому оздоровлювальному закладі (близько 20%).

Нагадаємо, діти і дорослі отруїлися 16 липня, протягом трьох днів до лікарень потрапили 94 людини (79 дітей і 15 дорослих), у них підтвердили діагноз "дизентерія Зонне".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram