ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

60 дітей з літнього табору в Донецькій області потрапили до лікарні з отруєнням (оновлено)

Роботу табору тимчасово припинено.

60 дітей з літнього табору в Донецькій області потрапили до лікарні з отруєнням (оновлено)
Фото: Прокуратура Донецкой области

Правоохоронці розслідують отруєння 60 дітей у літньому таборі в Донецькій області, повідомляє прес-служба регіональної прокуратури.

"Слов'янська місцева прокуратура негайно відреагувала на масове отруєння 60 дітей у заміському дитячому закладі оздоровлення та відпочинку "Яструбок", що в с. Соснове Лиманського району", - сказано в повідомленні.

В "Яструбку" зараз на оздоровленні 134 дитини. Увечері в понеділок, 16 липня, 60 школярів відчули нездужання, нудоту, у них піднялася температура. Викликані на місце медики вирішили госпіталізувати всіх дітей з нездужанням. Станом на ранок вівторка в лікарнях Слов'янська, Краматорська і Лимана залишаються 33 дитини із симптомами гострого кишкового отруєння.

Вік госпіталізованих від 9 до 16 років.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням і масовим отруєнням) Кримінального кодексу. Для встановлення причин отруєння були відібрані зразки їжі, якою годували дітей.

Оновлення. У Департаменті інформаційної та внутрішньої політики Донецької військово-цивільної облдержадміністрації повідомили, що роботу табору "Орлятко" припинено до з'ясування всіх обставин і усунення наслідків.

"Роботу дитячого центру припинено до з'ясування всіх обставин і усунення наслідків", - йдеться у повідомленні.

В ОДА уточнили, що зараз 49 осіб госпіталізовано до Лиманської, Слов'янської і Краматорської лікарень із симптомами гострої кишкової інфекції. Серед госпіталізованих - 46 дітей віком від 8 до 19 років і троє дорослих, які перебували в дитячому центрі оздоровлення та відпочинку "Орлятко" в Лиманському районі.

Нагадаємо, у Львові їжею з фаст-фуду отруїлися 25 осіб. Раніше в дитячому оздоровчому таборі "Славутич" у Київській області через прострочений йогурт у лікарню потрапили 12 дітей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram