ГоловнаСуспільствоЖиття

ВМС України провели навчання в Чорному і Азовському морях

У них взяли участь шість тактичних груп.

ВМС України провели навчання в Чорному і Азовському морях
Фото: mil.gov.ua

Військово-Морські сили України взяли участь в стратегічних командно-штабних навчаннях "Козацька воля - 2018", які тривали з 25 по 29 вересня в Збройних Силах України. Про це повідомили в прес-службі Міноборони.

"Ми здійснювали ведення морської розвідки і стабілізаційних дій, охорону пунктів базування, супровід кораблів і конвоїв, постачання озброєння, військової техніки і запасів до відповідних підрозділів на кораблі і судна", - розповів заступник командувача ВМС України з бойової підготовки контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

У навчаннях взяли участь шість тактичних груп корабельного складу ВМС України.

"Ми управляли діями корабельного складу, в тому числі в інтересах десантно-штурмових військ України, проводили у взаємодії висадку морського десанту на необладнане узбережжя", - відзначили в командуванні ВМС.

У той же час катерні тактичні групи провели бойові стрільби, забезпечили ізоляцію ділянки морського узбережжя і захист морських комунікацій.

Маневрений рятувальний загін у взаємодії з авіацією здійснив заходи пошуково-рятувального забезпечення - надання допомоги аварійному кораблю і порятунок особового складу, що плаває на воді. Мінно-загороджувальні дії провела корабельна група загородження.

Нагадаємо, 24 вересня українські військові кораблі завершили перехід з Чорного в Азовське море. Раніше повідомлялося, що Україна планує до кінця 2018 року створити військово-морську базу в Азовському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram