ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця

Бойовики 28 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ.

За добу на Донбасі поранено одного військовослужбовця
Фото: facebook/pressjfo.news

За минулу добу російські окупаційні війська 28 разів відкривали вогонь по позиціях українських військових, шість разів застосувавши озброєння, заборонене Мінськими домовленостями.

Про це повідомляє прес-центр штабу операції Об'єднаних сил у Фейсбуці.

"Противник вів прицільний вогонь з мінометів калібру 120 і 82 мм, озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, бойовики здійснювали обстріли в районі населених пунктів Кримське, Новотошківське, Катеринівка, Новозванівка, Троїцьке, Луганське, Опитне, Піски, Павлопіль, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

По позиціях ЗСУ в районі Луганського, на Світлодарській дузі, окупанти тричі завдавали вогневих ударів з мінометів калібру 120 мм. Також протягом дня з мінометів цього калібру обстрілювали опорні пункти Об'єднаних сил поблизу Гнутового і Водяного, на Приазов'ї. По захисниках Гнутового також вели вогонь з мінометів 82 калібру і протитанкових ракетних комплексів.

Під обстрілом із застосуванням протитанкових керованих ракет опинилися захисники Водяного. По позиціях військових у районі населених пунктів Кримське, Троїцьке і Водяне вели вогонь з озброєння бойових машин піхоти.

Протягом бойових дій один військовослужбовець отримав поранення.

Від початку доби ворог двічі обстріляв позиції Об'єднаних сил - з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї - в районі населених пунктів Новотроїцьке і Водяне. Втрат серед ЗСУ немає.

Нагадаємо, в неділю протягом дня російські окупаційні війська шість разів порушили перемир'я. Втрат серед військовослужбовців не було.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram