ГоловнаПолітика

МВС збільшує присутність в Азовському морі

А саме підрозділи ДержНС та Держприкордонслужби.

МВС збільшує присутність в Азовському морі
Фото: Влад Мусиенко

Міністерство внутрішніх справ збільшує присутність в акваторії Азовського моря. Про це сьогодні, 29 вересня, повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час відкриття Частини водолазних пошуково-рятувальних робіт Азовського моря ДержНС в Донецькій області, йдеться на сайті МВС.

"Російська Федерація, окупувавши Крим і частину Донбасу, продовжує наступати на наш суверенітет. Зокрема, в межах акваторії Азовського моря. Саме тому, ми збільшуємо присутність підрозділів МВС, а саме компоненти Держслужби з надзвичайних ситуацій та Держприкордонслужби. Для нас принципово важлива безпека узбережжя Азовського моря, нашого судноплавства", - зазначив міністр внутрішніх справ.

З цією метою, за словами Авакова, відкрито частину водолазних пошуково-рятувальних робіт акваторії Азовського моря ДержНС.

"Підрозділ укомплектовано чотирма плавзасобами. Всього там працюватиме 54 людини. Одне з основних завдань частини - гуманітарне розмінування водних об'єктів і порятунок громадян", - сказав глава МВС.

Нагадаємо, раніше Порошенко заявив, що після окупації Криму, мішенню Кремля є окупація Азовського моря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram