ГоловнаПолітика

Українські військові кораблі завершили перехід з Чорного в Азовське море

"Корець" і "Донбас" досягли Маріуполя.

Українські військові кораблі пошуково-рятувальне судно A500 "Донбас" і морський буксир A830 "Корець" досягли порту Маріуполя Донецької області і завершили перехід з Чорного в Азовське море.

Про це повідомив спікер Військово-морських сил Тарас Чмут.

"Дійшли! Вітаю флот з цією важливою подією!" - написав він в фейсбуці.

Згідно з інформацією Українського мілітарного порталу, українські кораблі досягли Маріуполя близько 20:00.

Фото: фейсбук Andrii Klymenko

Як повідомлялося, військові кораблі "Корець" і "Донбас" стануть основою нової військово-морської бази українського флоту на Азовському морі.

Судна вийшли із Західної військово-морської бази ВМС України в Одесі у четвер, 20 вересня.

Починаючи з переходу поблизу окупованого Севастополя українські кораблі почав супроводжувати патрульний корабель Берегової охорони ФСБ РФ - "Аметист" проекту 22460, згодом до нього приєднався ще один не встановлений корабель.

Відповідно до угоди 2003 року, Азовське море - це внутрішнє море двох держав, відповідно до чого цивільні і військові судна під прапорами України і РФ можуть безперешкодно заходити через протоку і йти в свої порти.

Судно "Донбас" планує використовувати для посилення інфраструктури флоту на Азовському морі. Так, на ньому можливе розміщення штабу майбутньої бази, місця для проживання військовослужбовців, склади та інші необхідні приміщення, яких сьогодні в цьому регіоні немає.

Морський буксир "Корець" призначений для буксирування та кантування інших суден і плавучих споруд в море.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна планує до кінця поточного року створити базу Військово-морських сил Збройних сил в Азовському морі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram