ГоловнаПолітика

Екс-керівникам АМПУ вручено обвинувальний акт у справі про присвоєння 247 млн гривень

Екс-заступник голови АМПУ визнав свою провину.

Екс-керівникам АМПУ вручено обвинувальний акт у справі про присвоєння 247 млн гривень
Фото: Владислав Мусиенко

Обвинувальний акт вручено семи підозрюваним в заволодінні 247 млн гривень ДП "Адміністрація морських портів України" (АМПУ).

Про це повідомляє прес-служба Національного антикорупційного бюро України.

Зокрема, мова йде про:

  • екс-голову АМПУ (2014-2017 рр) ;
  • першого заступника голови АМПУ (з 2015 р і досі);
  • екс-начальника відділу закупівель АМПУ - голову комітету з конкурсних торгів (2015-2018 рр.);
  • заступника начальника Одеського філіалу АМПУ (на час вчинення злочину займав посаду заступника начальника відділу закупівель АМПУ - секретаря комітету з конкурсних торгів);
  • директора ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв";
  • бенефіціара ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв";
  • бенефіціара компанії-нерезидента (підприємства-учасника злочину).

Дії цих осіб кваліфіковано за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу ("Заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах").

Крім того, бенефіціар ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв", бенефіціар компанії-нерезидента та представник компанії-нерезидента також звинувачуються в скоєнні злочинів, передбачених ч. 3, ч. 4 ст. 358 КК України ("Підробка і використання офіційних документів за попередньою змовою групою осіб").

Екс-заступник голови АМПУ визнав свою провину в скоєнні кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.367 КК України - "Невиконання або неналежне виконання службовою особою своїх службових обов'язків, що спричинило тяжкі наслідки"). Він надав викривальні показання і відшкодував збитки в розмірі 734,1 тис. гривень, заподіяних його діяльністю.

Господарський суд міста Києва 18 липня 2018 року своїм рішенням визнав недійсним договір між АМПУ і ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв" на суму 712 млн гривень. Договір між АПМУ і приватним товариством полягав для проведення днопоглиблювальних робіт в портах України.

Нагадаємо, протягом 2015-2016 років ДП "АМПУ" здійснило низку закупівель послуг на днопоглиблення підхідних каналів і акваторій Бердянського і Маріупольського морських портів. За результатами торгів, зокрема, були укладені два договори з ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв". Держпідприємство замовило роботи, проігнорувавши зауваження Держфінінспекції про незаконність тендеру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram