ГоловнаПолітика

НАБУ проведе розслідування через конфлікт між працівниками Бюро та САП

Силовий конфлікт стався 19 вересня.

НАБУ проведе розслідування через конфлікт між працівниками Бюро та САП
Фото: facebook.com/sap.gov.ua/

Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) призначило службове розслідування щодо конфлікту між працівниками бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП). Про це сьогодні журналістам повідомив директор НАБУ Артем Ситник, передає РБК-Україна.

"Наскільки я знаю, і пан Холодницький, і я - ми надіслали відповідні заяви про порушення кримінального провадження в органи Національної поліції і, мабуть, там вже відкрито провадження і буде проведено розслідування. Сподіваюся, що розслідування буде об'єктивним", - сказав він.

Ситник додав, що НАБУ своєю чергою, проводить власне службове розслідування щодо своїх співробітників, які брали участь у конфлікті.

Ситник наголосив, що, на думку НАБУ, конфлікт насамперед спричинили неправомірні дії співробітників САП і державної охорони, які блокували автомобіль Бюро.

Нагадаємо, що 19 вересня на вулиці Шелуденка в Києві сталася сутичка між спецпризначенцями НАБУ зі співробітниками САП. Силовики приїхали відбивати своїх детективів, які нібито намагалися повторно встановити прослуховувальне обладнання в кабінеті керівника САП Назара Холодницького, протягнувши кабель з "Охмадиту".

Версії САП і НАБУ про подію відрізняються.

Конфлікт між відомствами розслідуватиме СБУ. Провадження відкрито за статтею 365 Кримінального кодексу (перевищення влади або службових повноважень).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram