ГоловнаПолітика

Порошенко: Санкції - єдиний несиловий інструмент для стримування агресії Росії

Росія платить високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику.

Порошенко: Санкції - єдиний несиловий інструмент для стримування агресії Росії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко вважає санкції єдиним несиловим інструментом для стримування агресії Росії.

Про це він повідомив у інтерв'ю німецькій газеті Rheinische Post.

"Санкції - єдиний несиловий інструмент, який ми маємо в розпорядженні, щоб у такій ситуації чинити тиск на агресора. При цьому взагалі не йдеться про покарання Росії. Мета полягає в тому, щоб утримувати Путіна за столом перемовин. І в цьому сенсі санкції дуже дієві", - цитує президента його прес-служба.

За словами Порошенка, без санкцій Путін не переймався б Нормандським процесом, покликаним знайти мирне рішення.

"Зараз Росія платить високу економічну ціну за свою агресивну зовнішню політику, і популярність Путіна через це теж постраждала", - зазначив президент.

Глава Української держави наголосив, що росіяни вже давно позбулися войовничої ейфорії, яка панувала, насамперед, внаслідок анексії Криму.

Президент також прокоментував дискусії серед європейських урядів про можливість якомога швидше скасувати санкції, зокрема дискусії в уряді Італії.

"На це Путін від самого початку робив ставку: що єдина позиція європейців у цьому питанні зазнає краху. Він сподівався, що Франція після президентських виборів 2017 року під впливом право-популістського Національного фронту здасть позиції в питанні санкцій - даремно. Потім він поставив на зростання позицій АдН у Німеччині (партія "Альтернатива для Німеччини" - ред.) і завершення каденції Ангели Меркель, аби нарешті позбутися санкцій", - сказав він.

Порошенко зазначив, що досі розрахунки Путіна не спрацьовували. Європа зберегла єдність, і за це Україна безмежно вдячна європейським друзям.

Нагадаємо, 13 вересня Євросоюз продовжив персональні санкції проти РФ на півроку, до 15 березня 2019 року.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram