ГоловнаПолітика

Екс-голову АМПУ заарештували під заставу 12 млн гривень

Директору ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв" призначено заставу в сумі майже 2 млн гривень.

Екс-голову АМПУ заарештували під заставу 12 млн гривень

Солом'янський районний суд Києва заарештував колишнього голову держпідприємства "Адміністрація морських портів України" Андрія Амеліна і призначив йому заставу 12 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

"30 січня 2018 року слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва частково задовольнив клопотання детективів НАБУ, узгоджене прокурорами САП, і призначив запобіжний захід затриманому напередодні за підозрою в розкраданні коштів ДП "Адміністрація морських портів України" екс-голові ДП АМПУ у вигляді утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 12 млн гривень", - йдеться в повідомленні на сторінці САП в фейсбуці.

Відзначається, що директору ТОВ "Техморгідробуд Миколаїв", згідно з постановою суду, призначене утримання під вартою з альтернативою внесення застави в сумі 1 млн 999 тис. гривень.

Нагадаємо, вісьмох осіб, серед яких - колишні та чинний посадові особи АМПУ, НАБУ і САП підозрюють у незаконному заволодінні 247 млн гривень.

Амеліна призначили головою АМПУ в квітні 2014 року. На цій посаді він змінив іншого одесита, Юрія Васькова. Влітку 2016 року Амеліна відсторонили від посади, а через кілька місяців його звільнили. У січні минулого року Адміністрацію очолив Райвіс Вецкаганс.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram