ГоловнаПолітика

Кулеба про звинувачення Кремлем України у підмосковній стрілянині: Путін – патологічний брехун

Глава МЗС заявив, що немає доказів причетності України та західних країн до подій у Красногірську.

Кулеба про звинувачення Кремлем України у підмосковній стрілянині: Путін – патологічний брехун
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба
Фото: МЗС України

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба відреагував на звинувачення Кремлем України в масовій стрілянині, яка трапилася днями у Красногірському Crocus City Hall біля Москви.

Про це Кулеба написав у соцмережі Х (Twitter).

"Путін збрехав про вибухи житлових будинків у 1999 році, катастрофу підводного човна «Курськ» у 2000 році, облогу школи в Беслані у 2004 році, вбивства Політковської у 2006 році, Магнітського у 2009 році, Нємцова у 2015 році та багатьох інших критиків, російських військових, які окупували Крим, збиття MH17 та плани вторгнутися в Україну, щоб назвати кілька брехні з дуже, дуже довгого списку", – зазначив Кулеба.

Також він заявив, що немає жодних доказів того, що Україна та західні країни причетні до стрілянини у Москві.

"Путін - патологічний брехун. У тому числі зараз, коли він відчайдушно намагається пов’язати Україну чи інші західні країни з масовою стріляниною під Москвою, незважаючи на те, що немає жодних доказів на підтримку таких тверджень", – додав міністр.

Він заявив, що єдиною метою Кремля є заохочення більшої кількості росіян до війни в Україні.

"Не дозволяйте Путіну та його поплічникам обдурити вас. Їхня єдина мета – спонукати більше росіян гинути в їхній безглуздій злочинній війні проти України, а також прищепити ще більше ненависті до інших націй, не лише українців, а й усього Заходу", – зазначив глава МЗС. 

  • У Красногірську, що біля Москви, група осіб у тактичному спорядженні увірвалася в Crocus City Hall, де мав відбутися концерт групи "Пікнік" і влаштувала стрілянину.
  • Під час атаки пролунали вибухи, спалахнула масштабна пожежа. Відомо про 133 загиблих та 152 постраждалих.
  • Українська розвідка заявила, що теракт у Підмосков'ї - це свідома провокацією режиму диктатора Путіна, і про цю провокацію попереджала міжнародна спільнота.
  • У суботу, 23 березня, Путін заявив, що для підозрюваних у скоєнні теракту в підмосковному концертному залі нібито було відкрито "вікно для перетину кордону" з Україною.
  • Хто організував найкривавіший терористичний акт в Москві за останні двадцять років? Чи знав про нього особисто Володимир Путін? Чому росіяни не відреагували на попередження Заходу про можливі криваві події? Чи справді затримані громадяни Таджикистану мали "вікно" на українському кордоні? Як Кремль використає вбивство власних громадян для ескалації загарбницької війни проти України? Про це у матеріалі LB.ua "Кривавий теракт у «Крокусі» за $11 тисяч або як брехня Путіна 25 років підриває Росію".
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram