ГоловнаПолітика

Зеленський обговорив з представниками аналітичних центрів США збереження підтримки України

Глава держави зазначив, що завдяки діям українських воїнів та з допомогою партнерів агресор має опинитися в дуже складній для себе позиції.

Зеленський обговорив з представниками аналітичних центрів США збереження підтримки України
Фото: Офіс президента

У Вашингтоні президент Володимир Зеленський провів зустріч із представниками аналітичних центрів США. 

Про це повідомляє пресслужба президента. 

“Поспілкувалися про те, як зберегти американську підтримку України й увагу до нашої держави в умовах інших глобальних викликів. Розповів про результати, яких досягають наші воїни, використовуючи збройну допомогу від США, про наші успіхи в Чорному морі. Завдяки діям українських воїнів та з допомогою партнерів агресор має опинитися в дуже складній для себе позиції”, – повідомив президент.

Глава держави подякував всім, хто підтримує Україну та її громадян у боротьбі за свободу та незалежність.

 

  • Президент України перебуває з робочим візитом в США. Серед іншого, він має зустрітися з лідерами Конгресу та президентом Джо Байденом. 
  • Наразі глава держави вже провів зустріч з директоркою-розпорядницею МВФ. Президент подякував за виділення Україні траншу обсягом 900 млн доларів.
  • Також Зеленський зустрівся із військовим керівництвом США. Під час розмови сторони обговорили, серед іншого, подальшу українсько-американську співпрацю у сфері оборони. 
  • Крім того, президент зустрівся з керівниками американських оборонних компаній. Глава держави запропонував створити в Україні європейський оборонний хаб. А також зауважив, що Україна "готова скорочувати бюрократію".
  • Також Зеленський обговорив із президентом Світового банку подальшу фінансову підтримку України. Зокрема, сторони обговорили питання збільшення питомої ваги безготівкової економіки в системі України.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram