ГоловнаПолітика

Шуфрича відпустили. Нардеп стверджує, що робив селфі

Проросійський політик каже, що правоохоронці не знайшли у зроблених ним фото нічого кримінального. 

Шуфрича відпустили. Нардеп стверджує, що робив селфі
Фото: Нестор Шуфрич

Народний депутат від ОПЗЖ Нестор Шуфрич заявив, що робив селфі в момент, коли бійці територіальної оборони упіймали його за фотографування блокпостів у Києві.

Про це Нестор Шуфрич написав у Facebook

«Учора, коли я робив селфі, щоб показати, що я в Києві, вибрав це місце (поблизу Києво-Печерської лаври. – LB.ua), чому – пояснювати, я думаю, не треба, – зазначив він. – Повірте мені, довкола не було жодного блокпоста. Було кілька бетонних плит, на які в сьогоднішньому Києві вже ніхто не звертає уваги. Коли я практично перестав фотографуватися, не говоритиму звідки, через безпеку тих, хто це зробив, вискочило кілька людей, випустило кілька черг у повітря. При цьому ми не зробили жодного пострілу, що встановили правоохоронці». 

Шуфрич стверджує, що дав знак своїй охороні нічого не робити, «бачачи, що це точно українці».

Фото: Володимир Ар'єв

«Ми показали їм зроблені фотографії, а також поліції, яка була поряд, але потім терміново кудись поїхала. Поруч зі мною був підполковник Нацполіції, – додав нардеп. – Представники тероборони, які, ви потім побачили, попросили зустрітися з їхнім керівництвом. Самостійно пішов до них, показав фотографії. Подивившись, вони не побачили в них нічого кримінального, але попросили, щоб я зачекав спеціалізованих правоохоронних органів і погодився. Поки ми на них чекали, ви стали свідками того, що, на жаль, побачив увесь світ. Представники правоохоронних органів не знайшли в цих фото нічого злочинного. Але, на жаль, почалася комендантська година - і мені довелося переночувати з метою безпеки. Вранці я був доставлений на те місце, про яке домовилися».

Фото: facebook/Юрій Бірюков

Фото: facebook/Юрій Бірюков

Нагадаємо, учора бійці територіальної оборони столиці затримали Нестора Шуфрича. Як повідомив депутат Київської міської ради Олександр Погребиський, це сталося під час спроби народного обранця сфотографувати блокпост.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram