ГоловнаПолітика

Зеленський через туман запізнився на святкування Дня незалежності Молдови

Крім президента України, не зміг вчасно прилетіти президент Румунії.

Зеленський через туман запізнився на святкування Дня незалежності Молдови
Архівне фото
Фото: facebook/Міжнародний аеропорт "Львів"

Програму святкових заходів з нагоди 30-річчя незалежності Молдови почали з запізненням на годину. Це пов'язано з тим, що президент України Володимир Зеленський і президент Румунії Клаус Йоханніс затрималися через туман в аеропорту Кишинева.

Про це пише NewsMaker.

В адміністрації президента Молдови відзначили, що через туман літаки Йоханніса і Зеленського не змогли приземлитися вчасно. У зв'язку цим святкові заходи почали без них.

Церемонія відкриття свята "Суверенна Молдова" повинна була початися о 10 годині. Програма включає виступ президентського оркестру, композитора Євгенія Доги і гурту Brio Sonores, вітальну промову президента Маї Санду, військовий парад, після якого почнеться концерт.

В урочистостях з нагоди тридцятиріччя незалежності Молдови, крім Йоханніса і Зеленського, бере участь президент Польщі Анджей Дуда. Він прилетів у Кишинів напередодні.

Пресслужба Зеленського близько 12:30 повідомила, що він все-таки прилетів у Кишинів.

"Президент України Володимир Зеленський прибув до Кишинева, де візьме участь в урочистостях з нагоди 30-ї річниці незалежності Республіки Молдова. У межах робочого візиту глава Української держави проведе двосторонні переговори з президентом Молдови та візьме участь у багатосторонній зустрічі очільників іноземних делегацій", - йдеться в повідомленні.

Фото: facebook.com/president.gov.ua

Нагадаємо, що президентка Молдови Мая Санду відвідувала Київ 23 серпня для участі в установчому саміті Кримської платформи, за що її розкритикувала проросійська партія соціалістів Ігоря Додона.

Військові з Молдови також брали участь у параді з нагоди 30-ої річниці Незалежності України в Києві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram