ГоловнаПолітика

Степанов очолить список "Слуги народу" в Одеську обласну раду (оновлено)

Другим номером йде нардеп Сергій Колебошин.

Степанов очолить список "Слуги народу" в Одеську обласну раду (оновлено)
Фото: facebook/ Максим Степанов

Міністр охорони здоров’я Максим Степанов балотується в Одеську обласну раду від партії "Слуга народу".

Про це повідомила народна депутатка Соломія Бобровська.

"Не розваливши до кінця МОЗ, чинний міністр охорони здоров’я Максим Степанов йде першим!! номером в Одеську обласну раду від....Слуги народу! Якраз під відставку уряду всі шукають собі нові місця", - написала вона у фейсбуці.

Оновлення 13:05. Максим Степанов підтвердив, що "прийняв рішення посилити команду Президента в Одеській області та погодився очолити список партії "Слуга Народу в обласну раду".

Оновлення. Партійна конференція "Слуги народу" в Одесі відбулася 15 вересня в готельному комплексі "Портофіно" на пляжі в Аркадії. На ній були узгоджені списки на місцеві вибори на Одещині, пише "Думська".

Другим номером списку в обласну Раду йде нардеп і колишній віце-губернатор Сергій Колебошин, третім - підприємець Григорій Діденко, четвертим - чинний депутат облради від "Опоблоку" Ірина Ковалишен, п'ятим - директор обласного департаменту соціальної та сімейної політики Лілія Коваленко.

До міськради Одеси перша п'ятірка президентської партії була відома раніше: артист Олег Філімонов, банкір Вадим Мороховський, заступник директора художнього музею Олександра Ковальчук, шахістка Наталія Жукова та Ігор Коваль, який допрацьовує останні місяці на посаді ректор Одеського університету Мечникова.

На виборах мерів Южного й Ізмаїла "слуги народу" підтримають чинних міських голів - Володимира Новацького та Андрія Абрамченка. У мери Ананьєва президентська партія висунула Людмилу Рєзникову, Подольська - підприємця, власника торгового дому "Імперія холоду" Олега Албанського.

Нагадаємо, Максим Степанов очолював Одеську обладміністрацію з 2017-го по 2019 рік. Народився в Амурській області, Росія. Навчався в Донецькому Національному медичному університеті ім. М. Горького за спеціальністю "Лікувальна справа". Пізніше також закінчив Київський національний економічний університет за спеціальністю Міжнародна економіка.

Свою кар'єру Максим Степанов починав санітаром Слов'янської міської лікарні №1, де працює головним лікарем його батько - Володимир Степанов. Після цього Степанов пішов у бізнес, а далі - у владу.

Степанов є близьким другом і кумом Ігоря Палиці.

У березні цього року Степанов знайшов і купив апарат штучної вентиляції легенів для інфекційної лікарні Одеси.

30 березня Рада проголосувала за призначення Максима Степанова міністром охорони здоров'я України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram