ГоловнаПолітика

Херсонські журналісти влаштували флешмоб після того, як ОДА не пустила їх до Зеленського

Чиновники пояснили відсутність акредитації для місцевих ЗМІ коронавірусом.

Херсонські журналісти влаштували флешмоб після того, як ОДА не пустила їх до Зеленського
Фото: facebook.com/khoda.gov.ua

Херсонські ЗМІ, які не були акредитовані для висвітлення візиту до регіону президента Володимира Зеленського, влаштували протестний флешмоб.

Низка видань оприлюднили іронічні новини про візит глави держави або порожні сторінки.

Детектор медіа пише, що Херсонська ОДА не оприлюднила анонс про візит президента і відповідно не акредитувала низку місцевих ЗМІ для висвітлення візиту в регіон президента.

Висвітлювати поїздку Володимира Зеленського до Херсона запросили лише центральні ЗМІ.

"Після виходу таких "новин" облдержадміністрація запросила деяких місцевих журналістів. Їх запрошували індивідуально, анонс про акредитацію не оприлюднили", - йдеться в повідомленні.

У Херсонській ОДА відсутність акредитації для місцевих ЗМІ на візит Зеленського пояснили коронавірусом.

Там стверджують, що "сьогодні відбулася чудова і важлива пресподія для Херсонської області за участю президента України та представників уряду".

"У зв'язку зі збільшенням кількості випадків захворювання на COVID-19 і щоденною фіксацією антирекордів заражень кількість присутніх представників ЗМІ на заході обмежена. Ми були змушені сфокусуватися на медіаканалах, які мають більше поширення і охоплюють більшу аудиторію. Був зроблений акцент на зареєстрованих ЗМІ, тому що це подія високого рівня, яка має бути професійно висвітлена з дотриманням стандартів журналістики та журналістської етики", - заявляють в ОДА.

Нагадаємо, на пресконференцію з нагоди першої річниці президентства Володимира Зеленського акредитували не всіх журналістів, які подавали заявки.

Прессекретар глави держави Юлія Мендель заявила, що "інтересу до Володимира Зеленського дуже багато по всьому світу, тому завжди дуже складно відбирати медіа". За її словами, ЗМІ на пресконференцію глави держави обирали "за принципами Великобританії та США".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram