ГоловнаПолітика

Кулеба: жодне положення законодавства РФ не зможе перешкодити деокупації Криму

Сьогодні на флагштоці МЗС урочисто підняли кримськотатарський прапор.

Кулеба: жодне положення законодавства РФ не зможе перешкодити деокупації Криму
Дмитрий Кулеба и Мустафа Джемилев
Фото: mfa.gov.ua

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба разом із лідером кримських татар Мустафою Джемілєвим і головою Меджлісу кримськотатарського народу Рефатом Чубаровим урочисто підняли на флагштоку МЗС кримськотатарський прапор.

Про це повідомляють на сайті відомства.

"Зараз багато обурюються змінами в російській конституції, які повинні зафіксувати "непорушність кордонів Росії". Сьогодні я хочу твердо заявити: жодне положення російського законодавства, зафіксоване в законі, указі президента або конституції цієї країни, не зможе перешкодити деокупації Криму. Крим був, є і буде українським", – сказав Кулеба.

Міністр особливо підкреслив, що захист прав кримських татар, які залишилися в анексованому Криму, і деокупація півострова завжди будуть пріоритетом його роботи.

"Ми не зупинимося доти, поки цей прапор, який ми сьогодні піднімаємо разом з українським прапором, не буде поставлений у всіх містах і населених пунктах Автономної Республіки Крим та місті Севастополі. Я це зараз говорю не як дипломатичний романтик, а як серйозний дипломатичний прагматик", – підкреслив він.

Нагадаємо, сьогодні, 26 червня – День кримськотатарського прапора. Уперше його почали відзначати 10 років тому. Дата свята збігається з датою проведення Другого Курултаю кримськотатарського народу в 1991 році, на якому, зокрема, були визначені прапор і гімн кримських татар.

Росія захопила Крим навесні 2014 року. Детальніше про те, як це було, читайте в матеріалі LB.ua. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram