ГоловнаПолітика

Україна ініціювала позачергове засідання ТКГ через помилкові звинувачення на адресу ЗСУ, - Резніков

Звинувачення в обстрілі з боку ЗСУ не відповідає дійсності.

Україна ініціювала позачергове засідання ТКГ через помилкові звинувачення на адресу ЗСУ, - Резніков
Фото: Макс Левин

Українська сторона скликає позачергове засідання групи з безпеки в Тристоронній контактній групі з врегулювання конфлікту на Донбасі через помилкове звинувачення Збройних сил України в обстрілі об'єктів енергетичної інфраструктури на непідконтрольних територіях Луганської області.

Про це заявив перший заступник глави делегації України в Тристоронній контактній групі Олексій Резніков, передає Інтерфакс-Україна.

"З метою обговорення ситуації, що склалася, українська сторона ініціює проведення в невідкладному порядку консультацій робочої групи з питань безпеки Тристоронньої контактної групи в режимі відеоконференції", - заявив він.

За словами Резнікова, українська сторона звернулася до спеціального представника голови ОБСЄ в ТКГ Хайді Грау з проханням проінформувати представника делегації РФ Бориса Гризлова про цю ініціативу.

Резніков зазначив, що відповідне звернення було підписано главою української делегації в ТКГ Леонідом Кучмою і направлено в ОБСЄ.

Нагадаємо, Володимир Зеленський на пресконференції з нагоди дворіччя президентства заявив, що Леонід Кучма хоче піти з Мінського процесу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram