ГоловнаПолітика

Кучма хоче піти з Мінського процесу, - Зеленський

Він попросив передати його повноваження Резнікову.

Кучма хоче піти з Мінського процесу, - Зеленський
Леонид Кучма
Фото: yes-ukraine.org

Колишній президент Леонід Кучма має намір піти з посади керівника української частини Тристоронньої контактної групи з питань урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це повідомив на пресконференції президент Володимир Зеленський.

"Дійсно Леонід Данилович Кучма до мене звертався і говорив, що зараз, коли ми підвищили статус нашої групи, що зараз у нас є Резніков, Резніков - професійна людина, він уже на всіх засіданнях у Мінську, він глибоко в процесі і, дійсно, Леонід Данилович сказав, що давайте передамо всі мої повноваження Резнікову. Це правда", - сказав Зеленський.

Він розповів, що попросив Кучму почекати, поки російська сторона оновить склад учасників переговорів після того, як це зробила нещодавно Україна. Після цього, зазначив Зеленський, Кучма прийме рішення про подальшу участь у переговорах

Як повідомляли, 5 травня Зеленський підвищив рівень представництва України в ТКГ. Делегацію України в ТКГ очолив другий президент Леонід Кучма. Його першим заступником став віцепрем'єр - міністр з питань реінтеграції Олексій Резніков, а заступником - народний депутат Олександр Мережко.

Представником у підгрупі з безпеки замість Богдана Бондаря став заступник міністра оборони Олександр Поліщук. Представником у політичній підгрупі замість Олексія Резнікова став народний депутат Андрій Костін. Представником у гуманітарній підгрупі замість Геннадія Кузнєцова стала народна депутатка Галина Третьякова. Представником у соціально-економічній підгрупі замість Ігоря Веремія стала заступниця міністра економіки Юлія Свириденко.

Нагадаємо, Кучма представляв Україну на переговорах у Мінську з червня 2014-го по вересень 2018 року. Потім він заявив про відставку через "досягнення критичного віку". У червні минулого року Кучма на прохання Зеленського повернувся на посаду представника України в ТКГ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram