ГоловнаПолітика

Посольство США високо оцінило прогрес України за перший рік Зеленського

"Ми будемо продовжувати працювати з владою країни для досягнення її цілей".

Посольство США високо оцінило прогрес України за перший рік Зеленського
Фото: пресс-служба президента

Посольство США привітало президента Володимира Зеленського з першою річницею перебування при владі.

"Ми високо цінуємо прогрес, досягнутий у цьому році. Понад 130 українців, несправедливо затриманих Росією і її ставлениками, повернулися до своїх родин. Уряд завершив процес анбандлінгу в секторі природного газу, що є важливим кроком у зміцненні енергетичної безпеки України. Просунулися вперед зусилля з децентралізації для розширення можливостей місцевих громад. Україна здійснила багато реформ, необхідних для нової програми МВФ", – мовиться в заяві посольства.

Сполучені Штати пообіцяли Україні подальшу підтримку в продовженні реформ, зокрема в питаннях усунення олігархічної системи в Україні, зміцнення верховенства права та забезпечення незалежності й доброчесності антикорупційних та правоохоронних органів.

"Ми будемо продовжувати працювати з владою країни для досягнення її цілей, і ми закликаємо народних депутатів, місцевих і регіональних чиновників протистояти спробам певних корисливих кіл уповільнити прогрес", – заявили в посольстві.

США запевнили, що "твердо стоять на стороні народу України".

Нагадаємо, що 20 травня 2019 року відбулася інавгурація Володимира Зеленського, який став шостим президентом незалежної України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram