ГоловнаПолітика

САП завершила розслідування у справі колишнього заступника голови МінТОТ Гримчака

Підозрюваним відкрили матеріали справи для ознайомлення.

САП завершила розслідування у справі колишнього заступника голови МінТОТ Гримчака
Юрий Грымчак
Фото: Радио Свобода

Спеціалізована антиконституційна прокуратура завершила розслідування у справі колишнього заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій Юрія Гримчака, підозрюваного в шахрайстві та підбурюванні до хабарництва.

Про це повідомляють на сайті Національного антикорупційного бюро.

"Розслідування фактів шахрайства і підбурювання до надання неправомірної вигоди колишнім заступником міністра з питань тимчасово окупованих територій і його" помічником "завершено", - повідомили в НАБУ.

Дії обох підозрюваних (Гримчака і його давнього товариша Ігоря Овдієнка, - ред.) були кваліфіковані за ч. 4 ст. 190 (шахрайство); ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 369; ч. 4 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 369 (підбурювання до завершеного замаху на надання неправомірної вигоди посадовим особам) Кримінального кодексу.

3 квітня підозрюваним відкрили матеріали справи для ознайомлення. Далі обвинувальний акт буде направлено до суду.

Нагадаємо, Гримчак і Овдієнко були затримані 14 серпня минулого року під час отримання $480 тисяч хабара. Тоді ж генпрокурор повідомляв, що Гримчака підозрюють у заволодінні понад $1 млн.

Гримчаку інкримінували ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою), санкція якої - позбавлення волі на термін від 5 до 12 років з конфіскацією майна. Пізніше йому пом'якшили підозру до ч. 3 ст. 369-2 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди), яка карається позбавленням волі на термін від трьох до восьми років з конфіскацією майна.

14 листопада ВАКС продовжив арешт Гримчака на два місяці, а 24 грудня утричі зменшив заставу, але залишив його під вартою.

23 січня 2020 року Гримчака перевели в Лук'янівське СІЗО, а 30 січня суд відпустив його з-під варти під цілодобовий домашній арешт.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram