ГоловнаПолітика

Зеленський: 11,5 тис. українців повернуться на батьківщину в середу, ще 33 громадян забере президентський борт

Президент повідомив, що всього сьогодні виконується 57 авіарейсів з Відня і Шрі-Ланки.

Зеленський: 11,5 тис. українців повернуться на батьківщину в середу, ще 33 громадян забере президентський борт
Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський повідомив, що в середу на батьківщину повернутися 11,5 тис. українців, які застрягли в Австрії та на Шрі-Ланці.

Про це він заявив у своєму відеозверненні.

"Сьогодні виконується 57 авіарейсів, які повертають додому 11,5 тис. українців. Серед них - наші громадяни, які застрягли в Австрії та на Шрі-Ланці. Рейс з Відня о 13:30 вже повернув наших людей на рідну землю. Частина українців зі Шрі-Ланки також вже повернулася. Решта будуть в Україні до кінця цього дня", - сказав Зеленський.

Зеленський додав, що сьогодні з Австрії в Україну спеціальним президентським бортом привезуть 33 громадян, серед яких 18 жінок, п'ятеро дітей і люди похилого віку.

Нагадаємо, Україна з 17 березня припинила авіасполучення з іншими країнами через загрозу поширення коронавірусної хвороби.

Евакуація людей вже почалася, і 15 березня в Україну з Італії спецрейсом SkyUp повернулися понад 120 осіб. У них немає коронавірусної хвороби CAVID-19, але однаково вони повинні провести два тижні на домашньому карантині.

Авіакомпанія SkyUp раніше повідомила, що відкриває продаж квитків за пільговими цінами на нерегулярні рейси з 17 міст в 14 країнах для повернення українців з-за кордону. Раніше SkyUp вже доставляла українців з Італії та з Єгипту. У лютому літак SkyUp евакуював українців з китайського Уханя.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram