ГоловнаПолітика

Кожара зліг у лікарню перед слідчим експериментом у його будинку

У будинку ексміністра від вогнепального поранення загинула людина.

Кожара зліг у лікарню перед слідчим експериментом у його будинку
Фото: PHL

Колишній міністр закордонних справ Леонід Кожара, в будинку якого 21 лютого загинула людина, зліг у лікарню.

Про це повідомила юридична фірма "Міллер", яка представляє інтереси сторони потерпілих.

Госпіталізація сталася перед слідчим експериментом, який повинні були проводити у Кожари будинку.

За даними юристів, слідчі дії були заплановані на 13:00 в понеділок. На місце прибули представники потерпілих, слідчі Києво-Святошинського відділу поліції, експерти.

Самого подружжя Кожар у будинку не виявилося. Через дві години приїхали адвокати колишнього міністра. Вони повідомили, що Кожару госпіталізовано з гіпертонічним кризом. Дружина перебуває разом з ним у "Феофанії".

"І що найважливіше, сам Кожара просить без його участі слідчий експеримент не проводити. Протоколом проведення слідчої дії зафіксовано факт відмови в проведенні слідчого експерименту", - сказано в повідомленні юристів.

Партнер компанії "Міллер" Олексій Носов у коментарі LB.ua зазначив, що в захисту Старицького немає підстав вважати, що слідчі покривають Кожару.

21 лютого в будинку Кожари в результаті вогнепального поранення загинув колишній керівник телеканалу "Інтер", генеральний директор Atlantic Group Сергій Старицький.

Фото: facebook.com/AGL.Media

У будинку перебувало троє людей: чоловік і жінка та їхній гість. Усі троє вживали алкогольні напої. Дружина Кожари заявила, що гість вистрілив собі в голову з пістолета господаря.

Однак наступного дня у поліції з'явилися дані, які дають підстави припускати, що Старицький міг не сам накласти на себе руки. Тому за погодженням з прокуратурою кримінальне провадження перекваліфіковано з самогубства на умисне вбивство - ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України.

Ні ексміністр, ані його дружина не є підозрюваними.

Леонід Кожара був головою МЗС з 24 грудня 2012 року до 23 лютого 2014 року, коли його відправили у відставку разом з іншими одіозними міністрами - Дмитром Табачником і Раїсою Богатирьовою. Решта Кабміну протрималася тоді ще кілька днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram