ГоловнаПолітика

Гончарук написав заяву про відставку

Прем'єр запропонував Зеленському вирішити, чи потрібно його звільняти.

Гончарук написав заяву про відставку
Фото: kmu.gov.ua

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук написав заяву про відставку.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій вранці в п'ятницю.

"Я прийшов на посаду виконувати програму президента. Він є для мене взірцем відвертості та порядності. Проте щоб забрати будь-які сумніви нашої поваги та довіри до президента, я написав заяву про відставку та передав її президенту з правом внесення в парламент. Він – людина, якій українці висловили безпрецедентну довіру. І він має повне право оцінювати ефективність кожного члена своєї команди, що змінює країну", - сказано в заяві.

Прем'єр-міністр заявив, що виконавча влада за чотири місяці виконала велику роботу, забезпечивши "серйозний фундамент для розвитку країни у 20-му році".

На жаль, за кілька місяців досить складно знищити кримінальні схеми, які вибудовувалися десятиріччями. Головне, що зупинятися ми не маємо права і не будемо! Як би цього не хотіли наші опоненти, що звикли жити у тіні. Тому вони застосовують кожну можливість, щоб знищити віру людей у владу. В останні дні всі ви стали свідками подій, що розгортаються навколо злитих у мережу файлів, змонтованих з фрагментів записів нарад в уряді. Їх зміст штучно створює уявлення, ніби я і моя команда не поважаємо президента, який є нашим політичним лідером. Багатьом групам впливу, які прагнуть отримати доступ до фінансових потоків, вигідно, щоб так виглядало. Але це неправда", - сказано в заяві прем'єра.

    

Гончарук додав, що вважає свою команду порядною й упевнений у відсутності корупції на топрівні.

В Офісі президента повідомили, що Володимир Зеленський отримав прохання Гончарука про відставку.

"Глава держави розгляне зазначену заяву. Про результати розгляду Офіс президента повідомить окремо", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, що Олексій Гончарук очолив уряд наприкінці серпня 2019 року, ставши наймолодшим прем'єр-міністром в історії України.

До цього він очолював Офіс ефективного регулювання (BRDO).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram