ГоловнаПолітика

Рада достроково припинила повноваження Ірини Луценко

Депутат від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський намагався закликати парламентаріїв не голосувати за припинення її повноважень.

Рада достроково припинила повноваження Ірини Луценко
Фото: Макс Левин

Верховна Рада достроково припинила повноваження депутатки від фракції "Європейська Солідарність" Ірини Луценко. За відповідне рішення проголосували 275 депутатів при мінімально необхідних 226.

При цьому депутат від фракції "Слуга народу" Максим Бужанський намагався закликати парламентаріїв не голосувати за припинення повноважень депутатки Луценко.

За його словами, замість Луценко в Раду за списком партії "Європейська Солідарність" повинна була пройти колишня заступниця міністра енергетики та вугільної промисловості Наталія Бойко, яку прем'єр-міністр Олексій Гончарук має намір призначити своєю радницею.

Бужанський зазначив, що таким чином до парламенту від "Євросолідарності" проходить ексголова Інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович.

"Ні В'ятровичу в Раді", - сказав з трибуни парламенту Бужанський.

Луценко була обрана в Раду 9-го скликання за списком партії "Європейська солідарність".

Була заступницею голови фракції "Блок Петра Порошенка" в Раді 8-го скликання, а з квітня 2017 року до травня 2019 - представником президента Петра Порошенка в парламенті.

Нагадаємо, 4 листопада Ірина Луценко написала заяву про дострокове припинення депутатських повноважень за станом здоров'я.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram