ГоловнаПолітика

​Ар'єв підтримав бойкот української делегації в ПАРЄ

"Відсутність голосу лунатиме значно сильніше, за наявність цього голосу".

​Ар'єв підтримав бойкот української делегації в ПАРЄ
Владимир Арьев
Фото: РБК

Ексглава української делегації в Парламентській Аасамблеї Ради Європи, депутат партії "Європейська солідарність" Володимир Ар'єв підтримав рішення про бойкот цієї сесії ПАРЄ.

Про це повідомляється на сайті політсили.

"Тому, що в цьому випадку відсутність голосу лунатиме значно сильніше, ніж наявність цього голосу", - наголосив Ар'єв.

За його словами, якби українська делегація приїхала на сесію "ніби нічого не сталося" - це було б у рамках російського сценарію і сценарію тих, хто підтримує повернення Росії в ПАРЄ.

Він також відзначив депутатів парламентських делегацій, які ухвалили рішення про індивідуальну неучасть в нинішній сесії ПАРЄ, зокрема - це депутати від Литви.

"Хоч я і погоджуючись з українською делегацією в тому, що вони ухвалили стратегічне рішення, але я не згоден з тим, що вони його ухвалили пізно. Вони затягнули з прийняттям рішення про бойкот до 23 вересня. Буквально тиждень тому було ухвалено це рішення", - додав Ар'єв. За його словами, саме тому багато делегацій не дочекалися рішення від України і вирішили самостійно брати участь у нинішній сесії ПАРЄ, а деякі депутати відмовилися від участі індивідуально.

Ар'єв також зазначив, що ефект від цього бойкоту міг бути більш масштабним і значущим.

Він наголосив, що ПАРЄ сама порушила свої головні принципи. Крім того, є питання про легітимність обрання російських депутатів на виборах у РФ за участю виборців анексованого Криму. "А значить, і їхня участь у будь-яких голосуваннях на сесії ПАРЄ ставить під сумнів легітимність таких рішень Асамблеї", - пояснив Ар'єв.

Він також прокоментував наміри президентського комітету ПАРЄ відвідати Україну. Ар'єв вважає, що комітет повинен приїхати в Україну з конкретними пропозиціями - як відновити довіру і виходити з ситуації.

"Я вважаю, що це може бути кроком назустріч Україні, але маленьким. Питання не в тому, що сам факт проведення президентського комітету ПАРЄ в Києві, це вже добре. Питання в тому, з чим приїде президентський комітет, з якими посланнями. - сказав Ар'єв. - Якщо від нас вимагатимуть прийняти все як є, то я вважаю, що президентський комітет повинен поїхати туди, звідки приїхав".

Нагадаємо, делегація України відмовилася від участі в осінній сесії ПАРЄ. Це пов'язано з червневою резолюцією ПАРЄ, яка повернула РФ право голосу на засіданнях. З 2014 року російська делегація в ПАРЄ була позбавлена основних повноважень через окупацію українського Криму.

На осінній сесії ПАРЄ мають розглянути проєкт резолюції про становище кримських татар в окупованому Росією Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram