ГоловнаПолітика

Керівник одного з підприємств "Укроборонпрому" попався на мільйонній розтраті

Підприємство уклало договір з підрядником, який не зміг виготовити необхідні військові засоби.

Військова прокуратура Сумського гарнізону повідомила про підозру в розтраті майже 1 мільйона гривень з держбюджету керівнику одного з підприємств "Укроборонпрому". Про це повідомила сьогодні пресслужба відомства.

Слідство встановило, що директор держпідприємства в 2019 році розтратив, а посадові особи ТОВ привласнили бюджетні кошти в сумі 917 726 грн, призначені для виготовлення озброєння для військовослужбовців ЗСУ.

У лютому 2019 року Міністерство оборони і "Державний НДІ хімічних продуктів" уклали договір на поставку 600 одиниць військових засобів ураження на суму понад 12 млн гривень. Після цього директор держпідприємства уклав договір з керівництвом приватного товариства, яке не могло виготовити і поставити необхідне озброєння.

У серпні 2019 року правоохоронці провели 25 обшуків на підприємствах і військових представництвах, під час яких вилучено необхідну дозвільну документацію, чорнові записи тощо.

Військова прокуратура Сумського гарнізону повідомила про підозру директору ДП "Державний науково-дослідний інститут хімічних продуктів", який входить до складу ДК "Укроборонпром", і директору приватного товариства в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 191 (привласнення, розтрата майна) КК.

Зараз тривають подальші слідчі (розшукові) дії для встановлення всіх обставин скоєння злочину та інших причетних осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram