ГоловнаПолітика

У Раді спіймали першого "кнопкодава"

Відзначився мажоритарник Олександр Ковальов.

Представники руху "Чесно" зафіксували перший випадок кнопкодавства у Верховній Раді дев'ятого скликання. відзначився мажоритарник Олександр Ковальов, якого було обрано в найменшому прифронтовому окрузі №51 у Донецькій області.

Ковальов натискав кнопку на місці ще одного позафракційного мажоритарника з Донецької області Максима  Єфимова. Це сталося під час голосування за проєкт закону про імпічмент за основу. У результатах голосування навпроти прізвища Єфімова зазначено, що він голосував "за".

Ковальов спочатку заперечував факт кнопкодавства, але потім фактично визнав своє порушення.

"Там видно, що я кнопку натиснув? Погано, дуже жахливо... Якщо взяти систему зважування гріхів, що порушено за якісь періоди, то нехай це буде най-найменший гріх, тому що вже порушено більше... Якщо вже боротися за Конституцію, то давайте з більшого боротися, а кнопка..." - заявив депутат.

Єфімов віджартувався: "Магія була в тому, що я заліз під ручку і натискав на кнопку... Я був під столом і натискав на кнопку. Відчепіться від мене, будь ласка".

Нагадаємо, що до Верховної Ради внесено законопроєкт про позбавлення мандата за кнопкодавство. Для цього необхідно внести зміни до Конституції України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram