ГоловнаПолітика

АРМА розірвало договір з керуючим "Межигір'ям"

Компанію звинувачували у зв'язках із "регіоналами".

АРМА розірвало договір з керуючим "Межигір'ям"
Фото: Бесплатка

Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА), 7 серпня вирішило розірвати договір з ТОВ "Скомпані", яке навесні виграло конкурс на управління резиденцією "Межигір'я".

Як повідомляє "Радіо Свобода", підставою стало порушення низки умов, передбачених договором.

Фірма "Скомпані" створена 2015 року. Статутний капітал компанії становить 1000000 гривень. Керівником вказано Олексія Вороненка - колишнього помічника народного депутата Євгена Мураєва. Громадська рада при АРМА висловлювала невдоволення вибором керуючого, який може бути пов'язаний з ексрегіоналами. Однак в АРМА заявили, що обраний ним управитель для "Межигір'я" став кращим варіантом із наявних.

Конкурентами "Скомпані" на конкурсі були громадська організація "Національний парк "Межигір'я" і ПП "Гаянський Геннадій Григорович".

В АРМА заявляли, що готові оголосити новий конкурс на керівника "Межигір'ям", якщо громадськість запропонує якіснішого управителя.

Нагадаємо, територія "Межигір'я" належить державі, а розташовані на ній будівлі - компанії "Танталіт" і експрезиденту Віктору Януковичу. У той самий час усі ці будівлі перебувають під арештом у рамках кримінального провадження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram