ГоловнаСуспільствоЖиття

АРМА визначило переможця конкурсу на керуючого "Межигір'ям" (оновлено)

Громадська рада при АРМА закликала провести новий конкурс через ймовірні зв'язки переможця з "регіоналами".

АРМА визначило переможця конкурсу на керуючого "Межигір'ям" (оновлено)
Фото: Бесплатка

Тендерний комітет Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів (АРМА) проголосував за обрання керівником резиденції "Межигір'я" ТОВ "Скомпані".

Таке рішення було прийнято тендерним комітетом у середу, передають "Українські Новини".

Згідно з даними реєстрів, фірма "Скомпані" створена в 2015 році. Статутний капітал компанії становить 1 000 000 гривень. Керівником вказано Олексія Вороненка.

Компанія запропонувала створення на території "Межигір'я" пляжів, дитячих майданчиків і фуд-кортів.

Крім неї, в конкурсі брали участь ще дві юридичні особи - громадська організація "Національний парк "Межигір'я" і ТОВ "Гаянський Геннадій Григорович".

Оновлення. Громадська рада при АРМА закликала провести новий конкурс на керуючого "Межигір'ям". В оприлюдненій відкритій заяві йдеться, що Громадська рада незадоволена вибором керуючого, який може бути пов'язаний з екс-регіоналами.

"Ми розуміємо, що такий критерій, як "регіонал" або "нерегіонал" не може бути застосований до учасників конкурсу. Втім факти свідчать про те, що ТОВ "Скомпані" не має необхідних досвіду і фінансів для управління таким чутливим активом як "Межигір'я", - йдеться в заяві.

Тому рада закликала АРМА "провести новий конкурс з відбору керуючого "Межигір'ям", щоб вибрати професійного керівника, який зможе підтвердити досвід, фінанси, а також бізнес-план, який врахує соціальну ініціативу активу".

Представники ради при АРМА зазначили, що конкурс було проведено відкрито, проте жоден з учасників не озвучив "конструктивних пропозицій" з управління арештованою резиденцією.

Нагадаємо, територія "Межигір'я" належить державі, а розташовані на ній будівлі - компанії "Танталіт" і екс-президенту Віктору Януковичу. Водночас усі ці будівлі перебувають під арештом у рамках кримінального провадження.

Раніше, в травні, АРМА продовжило конкурсний відбір управителя резиденції. Це була вже друга спроба держави знайти керуючого для "Межигір'я". Раніше агентство хотіло знайти керуючого рухомим і нерухомим майном на території резиденції, але конкурс провалився.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram