ГоловнаСуспільствоЖиття

Суд виправдав директора ЗТМК Сивака, обвинуваченого в розтраті 492 млн гривень

Адвокат заявив, що всі без винятку свідки і експерти спростували висунуті звинувачення.

Суд виправдав директора ЗТМК Сивака, обвинуваченого в розтраті 492 млн гривень
Фото: 112.ua

Заводський районний суд Запоріжжя виправдав обвинуваченого в розтраті 492 млн гривень директора Запорізького титано-магнієвого комбінату Володимира Сивака.

Про це повідомила прес-служба підприємства, передають "Українські новини".

"У нас не було жодних сумнівів у перемозі. Справа була повністю сфабрикована, тому рішення суду закономірне. Цим рішенням суд підтвердив, що висунуті антикорупційними органами звинувачення не мають жодної правової підстави і були спробою НАБУ здійснення політичної розправи. Ми розуміємо, що рішення суду не остаточне, і прокуратура буде його оскаржувати в апеляції, але ми впевнені в невинності Володимира Сивака і готові це довести в будь-якому іншому українському або міжнародному суді", - заявив адвокат Сивака Андрій Смирнов.

За його ловами, окрім заяв керівників антикорупційних органів, не було жодних реальних доказів провини директора ЗТМК.

"За рік досудового слідства і три роки судових слухань антикорупційні органи так і не надали суду жодних доказів провини Сивака. Всі без винятку свідки і експерти, яких сторона обвинувачення залучила для надання свідчень проти Сивака, спростували висунуті звинувачення і підтвердили правомірність дій директора підприємства", - додав Смирнов

Також повідомляється, що Солом'янський суд Києва своїм рішенням від 21 травня 2019 року визнав дії НАБУ про проведення обшуків та вилучення речей і документів у справі щодо ЗТМК незаконними. Суд зобов'язав НАБУ повернути вилучені як речові докази документи та техніку.

Рішення Солом'янського суду про незаконність дій НАБУ є вже шостим аналогічним рішенням у цій справі за два роки слідства.

Нагадаємо, співробітники НАБУ затримали Сивака у вересні 2016 року за підозрою в розтраті 492 млн гривень компанії-співвласника комбінату Tolexis Trading Limited. Солом'янський райсуд Києва заарештував Сивака, але він вийшов на свободу після внесення 5 млн гривень застави.

У грудні 2017 року прокуратура передала справу до Заводського районного суду Запоріжжя.

ЗТМК - єдиний виробник губчастого титану в Україні. 51% підприємства належить державі, 49% - Group DF через компанію Tolexis Trading Limited.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram