ГоловнаПолітика

РНБО вимагає проконтролювати дотримання санкцій проти російських соцмереж

У мережі з'явилися повідомлення, що доступ до мереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" припинили блокувати.

РНБО вимагає проконтролювати дотримання санкцій проти російських соцмереж
Фото: vk.com/mdk

Рада національної безпеки і оборони просить Кабінет Міністрів і Службу безпеки України проконтролювати дотримання санкцій щодо блокування російських соціальних мереж "ВКонтакте" і "Одноклассники" через появу в ЗМІ інформації про їх розблокування.

Про це повідомила пресслужба РНБО.

"У зв'язку зі збільшенням кількості повідомлень про ймовірне скасування санкцій, застосованих щодо російських соціальних мереж на території України, Апарат Ради національної безпеки і оборони України вважає за необхідне пояснити механізми застосування, скасування, внесення змін і контролю за виконанням санкційних обмежень", - сказано в повідомленні.

Секретар РНБО Олександр Данилюк звернув увагу зазначених державних органів на необхідність забезпечити неухильне дотримання санкцій і моніторингу їх ефективності до закінчення терміну їх дії або скасування згідно з установленим законом порядком.

Нагадаємо, доступ до низки російських інтернет-ресурсів, включно з двома великими соцмережами, заблокували 2017 року. Незважаючи на це, "ВКонтакте" залишається в топ 10 найбільш відвідуваних сайтів в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram