ГоловнаПолітика

Парубій упевнений, що Суд не скасує закон про люстрацію, незважаючи на тиск

"Я переконаний, що судді Конституційного Суду, яких змушують і тиснуть на них, щоб було прийнято це рішення, цього не зроблять".

Парубій упевнений, що Суд не скасує закон про люстрацію, незважаючи на тиск
Фото: Lb.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вірить, що Конституційний Суд України не стане скасовувати окремі положення закону про люстрацію, незважаючи на тиск на суддів. Про це він заявив на пленарному засіданні парламенту в четвер, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я переконаний, що судді Конституційного Суду, яких змушують і тиснуть на них, щоб було прийнято це рішення, цього не зроблять. І я вірю, що рішення не буде. Але водночас я дякую всім громадянам, які зараз біля Конституційного Суду відстоюють закон про очищення влади", - підкреслив Парубій.

За його словами люстрація вже давно "стоїть поперек горла колишнім "регіоналам" і іншим українофобам". Крім того, він додав, що глава Офісу президента України Андрій Богдан був призначений всупереч закону про люстрацію.

"Усі темні сили об'єдналися, щоб знищити цей закон. Нам хочуть під етикеткою нових повернути старих "регіоналів"", - додав голова ВР.

Нагадаємо, закон "Про очищення влади" (люстрацію) був прийнятий з п'ятої спроби у вересні 2014 року і набув чинності в жовтні 2014 року. Він передбачає, що особи, які займають державні посади, що підпадають під Люстраційну перевірку, повинні не пізніше, ніж на десятий день з початку проведення перевірки, подати своєму керівникові власноруч написану заяву про згоду на проведення перевірки.

У січні 2015 року депутати Ради, серед яких в основному колишні регіонали, оскаржили закон у Конституційному Суді. До КСУ надійшли два подання від ЗСУ і одне подання від 47 народних депутатів щодо конституційності деяких положень закону. Згодом суд об'єднав три подання в одне провадження.

Депутат ВР Вікторія Сюмар повідомила, що остаточного рішення КС щодо люстрації сьогодні не буде, оскільки частина суддів відсутня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram