ГоловнаПолітика

Авіаційну систему МВС поповнять 5 французьких вертольотів і 13 українських літаків, - Аваков

Глава МЗС відвідав найбільший міжнародний авіакосмічний салон Paris Air Show у Ле-Бурже.

Авіаційну систему МВС поповнять 5 французьких вертольотів і 13 українських літаків, - Аваков
Фото: mvs.gov.ua

2019  року авіаційну систему МВС України поповнять п'ять нових вертольотів. Три вертольоти Н225 отримають рятувальники і нацгвардійці, ще два вертольоти Н125 будуть передані Льотній академії МВС у Кременчуці для навчання пілотів.

Про це сьогодні, 17 червня, на найбільшому міжнародному авіакосмічному салоні Paris Air Show в Ле-Бурже у Франції домовилися міністр внутрішніх справ Арсен Аваков і генеральний директор Airbus Helicopters Брюно Івен, повідомляє прес-служба МВС.

Фото: mvs.gov.ua

"З гордістю повідомляю, що ми створюємо власний сучасний навчальний пілотний центр на базі Кременчуцького університету, завдяки достроковому постачанню перших двох H125 і трьох H225, які прибудуть в Україну та функціонуватимуть уже в грудні 2020 року", - сказав Арсен Аваков.

Аваков нагадав, що майже рік тому було підписано контракт з Airbus Helicopters на постачання 55 вертольотів для створення Єдиної системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС і вже сьогодні  3 вертольоти Н225 виконують завдання на території України.

Фото: mvs.gov.ua

"Зокрема, рятувальний вертоліт Н225 недавно брав участь у ліквідації наслідків страшної повені на заході України", - сказав міністр.

Він додав, що нині для МВС України стратегічно важливо підготувати якомога більше кваліфікованих пілотів.

Також міністр повідомив, що Міністерство внутрішніх справ закупить 13 українських літаків Ан-178 для бійців Національної гвардії і рятувальників ДСНС. Контракт домовилися підписати вже цієї осені. 

Фото: mvs.gov.ua

"Це перші літаки з українськими та європейськими, але без російських комплектувальних. Восени буде перший демонстраційний політ нової машини. Через три роки літаки вже будуть на службі", - розповів Арсен Аваков.

Глава міністерства внутрішніх справ зазначив, що за технічними характеристиками цей літак - найкращий у своєму класі.

"Ан-178 підходить нам за всіма технічними характеристиками. Він буде використовуватися ДСНС для пожежогасіння, рятувальних операцій, а також для цілей Національної гвардії, починаючи з десантування, закінчуючи перевезеннями. Це класичний військово-транспортний літак", - сказав він.

На найбільшому міжнародному авіаційно-космічному салоні Paris Air Show-2019 глава МВС зустрівся з представниками міжнародних компаній, зокрема, з країн Європи, Близького Сходу і Південно-Східної Азії.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram