ГоловнаПолітика

Партії Порошенка і Садового стали спостерігачами в ЄНП

Рішення набуде чинності у вересні.

Партії Порошенка і Садового стали спостерігачами в ЄНП
Европейский парламент
Фото: EPA/UPG

Європейська народна партія прийняла партію "Європейська Солідарність" (перейменована партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність") як спостерігача.

Про це повідомив у Фейсбуці голова делегації Верховної Ради в ПАРЄ Володимир Ар'єв.

"ЄНП прийняла рішення про прийняття "Європейської Солідарності" в статусі спостерігача (статус членства для партії з країн, що не входять до складу ЄС). Рішення набуває чинності у вересні, адже партія тільки-тільки змінила назву. За цей час партія буде працювати в рамках імплементації антикорупційної стратегії ЄНП і повинна завершити трансформаційні процеси в партії", - написав він.

"На фото - делегація "Європейської Солідарності" з президентом ЄНП Джозефом Доулем", - додав Ар'єв.

Фото: facebook.com/volodymyr.ariev

Крім того, ЄНП прийняла і партію "Об'єднання "Самопоміч".

Про це повідомила у Фейсбуці віце-спікер парламенту, член партії Оксана Сироїд.

"Європейська народна партія прийняла рішення прийняти "Самопоміч" у свою сім'ю! Визнання як політичної сили, яка своєю діяльністю довела відданість європейським цінностям та боротьбі з корупцією", - написала вона.

Фото: facebook.com/oksana.syroyid

Нагадаємо, ЄНП є найбільшою політичною організацією в Європі, яка об'єднує 75 партій-учасниць із 40 країн, 12 голів держав і урядів, 14 європейських комісарів (включаючи президента Єврокомісії). У неї найбільша фракція в Європейському парламенті.

У 2017 році партія "Блок Петра Порошенка - Солідарність" заявила, що розраховує отримати членство в ЄНП. У той час статус спостерігачів у ній мали дві українські партії - це УДАР і "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram