ГоловнаПолітика

Зеленський пропонував Клімкіну не залишати посаду міністра закордонних справ

З Уляною Супрун президент не знайомий, але чув, що "вона непогана".

Зеленський пропонував Клімкіну не залишати посаду міністра закордонних справ
Фото: Макс Левин

Президент Володимир Зеленський пропонував міністру закордонних справ Павлу Клімкіну залишитися на посаді голови МЗС. Про це Зеленський розповів в ефірі програми "Сніданок 1+1" по телемосту з Брюсселя.

"Клімкін - це професійний дипломат. Я, до речі, пропонував йому залишатися в команді, тому що в нас складна міжнародна ситуація. Але він вирішив іти в політику", - сказав президент.

Коли питання торкнулося посади в.о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун, Зеленський прямо не відповів. Він тільки зазначив, що до неї ставляться по-різному. Сам він особисто із Супрун не знайомий, але "чув, що вона непогана".

Зеленський сказав, що не знає дуже близько міністрів уряду, але впевнений, що там є професіонали.

"Чесно кажучи, я не знаю їх дуже близько. Це не моя команда. Я впевнений, що там є професіонали. Уряд залишається зараз працювати. Думаю, що за ці два місяці до нових виборів, 2,5 місяці до створення нового уряду, ми познайомимося ближче і я зрозумію, хто з цих людей здатен зробити щось нове в Україні. Я впевнений, що вони всі професіонали, але тут вже потрібні не кроки, а стрибки. Нікого близько не знаю, але дивлюся на справи", - сказав президент.

Нагадаємо, в ефірі цієї ж програми, Зеленський також запевнив, що не має жодних політичних планів щодо екс-президента Грузії Михайла Саакашвілі, якому він недавно повернув громадянство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram