ГоловнаПолітика

Рейтинг "Слуги народу" наближається до 50%, - опитування

У Раду проходять п'ять партій, у тому числі "Голос" Вакарчука.

Рейтинг "Слуги народу" наближається до 50%, - опитування
Фото: Lb.ua

Рейтинг політичної партії "Слуга народу" наближається до 50%.

Про це свідчить соціологічне опитування групи "Рейтинг", який проводили 29 травня - 3 червня 2019 року. Було опитано 2000 осіб. Помилка репрезентативності дослідження, яке проводили методом особистого формалізованого інтерв'ю (face-to-face), - не більш ніж 2,2%.

Президентську партію готові підтримати 48,2% тих, хто має намір голосувати і визначився із симпатіями. Також долають прохідний бар'єр "Опозиційна платформа - За життя" (10,7%) Віктора Медведчука, "Європейська солідарність" Петра Порошенка (7,8%), "Батьківщина" Юлії Тимошенко (6,9%) і партія "Голос" (5,6%) Святослава Вакарчука.

Нинішнє опитування - перше, яке дає "Голосу" рейтинг, вищий від прохідного.

Партію "Сила і честь" Ігоря Смешка готові підтримати 4,3%, "Громадянську позицію" Анатолія Гриценка - 3,0%, "Радикальну партію" Олега Ляшка - 2,4%. Рейтинг інших політичних сил - менший за 2%.

Нагадаємо, травневе дослідження Центру "Соціальний моніторинг" та Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка показало, що прохідний бар'єр у Верховну Раду впевнено долають тільки чотири партії: "Слуга народу", "Опозиційна платформа - За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram