ГоловнаПолітика

США не визнаватимуть російських паспортів, виданих у Криму й на Донбасі, - Волкер

Волкер вважає видачу російських паспортів у ОРДЛО "провокаційним кроком".

США не визнаватимуть російських паспортів, виданих у Криму й на Донбасі, - Волкер
Фото: twitter

Сполучені Штати не визнаватимуть російських паспортів, виданих на непідконтрольних українській владі частинах Донбасу та в анексованому Росією Криму.

Про це заявив спеціальний представник Державного департаменту США з питань України Курт Волкер, передає Радіо Свобода.

Під час телефонного брифінгу в Брюсселі американський дипломат сказав, що вважає видачу російських паспортів українським громадянам на сході України "провокаційним кроком". При цьому він не думає, що українці масово підуть за цими паспортами, оскільки "вони й так досить страждають від російської окупації на Донбасі".

Нагадаємо, 24 квітня президент Росії Володимир Путін підписав указ про спрощений режим видачі російського громадянства жителям так званих "ДНР" і "ЛНР".

Україна звернулася до Ради Безпеки ООН у зв'язку з уведенням президентом РФ Володимиром Путіним спрощеного порядку прийому в російське громадянство мешканців окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

25 квітня Рада Безпеки ООН збиралася у зв'язку з незаконною "паспортизацією" Донбасу Росією. За підсумками Єльченко заявив, що результатом має бути не тільки стурбованість і засудження, а й рішучіші кроки.

27 квітня, Путін заявив, що  спрощений порядок отримання російських паспортів може поширитися на всіх жителів України.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram