ГоловнаПолітика

США закликали Росію виконати рішення Міжнародного трибуналу

Курт Волкер сказав, що для Росії немає ніяких законних підстав продовжувати утримувати цих моряків.

США закликали Росію виконати рішення Міжнародного трибуналу
Курт Волкер
Фото: inforesist

США закликали Росію виконати рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права і негайно звільнити українських моряків і кораблі. Про це заявив спеціальний представник держдепартаменту США з питань України Курт Волкер під час інтернет-конференції, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми повністю підтримуємо рішення трибуналу, і для Росії немає ніяких законних підстав продовжувати утримувати цих моряків", - наголосив він.

Посол укотре нагадав, що українських моряків незаконно атакували в міжнародних водах, потім їх незаконно транспортували в Росію.

"З ними повинні поводитися як з представниками іноземних урядових збройних сил. Немає підстав утримувати їх у Росії. Ми закликаємо (Росію) негайно їх звільнити", - заявив Волкер позицію США.

При цьому він підсумував, що в Росії немає намірів виконувати рішення Трибуналу, і немає "ніяких сил", які змусять це зробити.

Нагадаємо, Росія назвала "нову" причину, чому не може відпустити військовополонених моряків: тому що ще не завершено слідство стосовно них.

25 травня Міжнародний трибунал з морського права ООН ухвалив, що Росія повинна звільнити всіх українських моряків, яких узяли в полон у листопаді 2018 року, і повернути три кораблі. Росія заявила, що не буде виконувати вимоги Міжнародного трибуналу.

Увечері того ж дня Московський суд розглянув апеляційні скарги військовополонених українських моряків і відхилив їх. Суд залишив усіх українських військовополонених моряків під вартою до кінця липня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram