ГоловнаСвіт

Помер засновник Human Rights Watch

Роберту Бернштейну було 96 років.

Помер засновник Human Rights Watch
Фото: law.nyu.edu

У США помер видавець і правозахисник Роберт Бернштейн, відомий як засновник організації Human Rights Watch. Йому було 96 років.

Про це пише The New York Times.

Бернштейн займався видавничим бізнесом. Свою кар'єру він почав у 1946 році у видавництві Simon&Schuster, до 1952 року він став головним менеджером зі збуту. Через чотири роки був звільнений за скороченням і поступив на роботу у видавництво Random House. Згодом він став президентом, потім виконавчим директором, а потім і головою цього видавничого дому й очолював його впродовж 25 років.

Організація Human Rights Watch веде свою історію з 1978 року, коли Бернштейн створив групу Helsinki Watch (тепер це відділення Європи та Центральної Азії Human Rights Watch) у відповідь на заклик про допомогу від правозахисних груп у Москві, Варшаві та Празі, створених для збору інформації про дотримання положень Гельсінкських угод з прав людини. Пізніше з'явилися Americas Watch, Asia Watch та інші. У 1988 році вони об'єдналися в Human Rights Watch.

У 1998 році Берншейтн відійшов від справ, залишившись почесним головою, а в 2009-му розкритикував Human Rights Watch за її роботу в Ізраїлі. Берншейтн звинуватив створену ним організацію в упередженості до Ізраїлю. На його думку, HRW засуджувала Ізраїль частіше, ніж авторитарні держави Близького Сходу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram