ГоловнаСвіт

Московський суд залишив усіх українських військовополонених моряків під вартою до кінця липня

"Щодо всіх 24 військовополонених Мосміськсуд відхилив апеляції".

Московський суд залишив усіх українських військовополонених моряків під вартою до кінця липня
Фото: hromadske.ua

Московський міський суд у понеділок розглянув апеляційні скарги військовополонених українських моряків і відхилив їх.

Про це повідомив у Фейсбуці адвокат Микола Полозов.

"Московський міський суд сьогодні розглянув апеляційні скарги адвокатів п'ятої і шостої четвірок військовополонених українських моряків... Постанови Лефортовського районного суду, якими морякам були продовжені строки тримання під вартою до кінця липня, залишені без зміни, скарги захисту без задоволення. Зараз щодо всіх 24 військовополонених українських моряків Мосміськсуд відхилив апеляції", - написав Полозов у групі "Захист військовополонених українських моряків".

Він також зазначив, що термін надання владою РФ звіту перед Міжнародним трибуналом ООН з морського права про виконання його рішення закінчується 25 червня 2019 року.

"Міжнародний трибунал ООН з морського права? Ні, не чули", - прокоментував це адвокат.

Нагадаємо, 25 травня Міжнародний трибунал з морського права ООН постановив, що Росія повинна звільнити 24 українських моряків, які були взяті в полон в листопаді 2018 року, і повернути три кораблі. Росія заявила, що не виконуватиме вимоги Міжнародного трибуналу.

25 листопада 2018 року російські силовики захопили три українських військових кораблі в нейтральних водах Чорного моря. Екіпаж двох катерів і буксира - 24 людини - доставили в Сімферополь, де підконтрольний Росії суд заарештував всіх українців. Наступного дня моряків перевезли до Москви, де вони і перебувають зараз.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram