ГоловнаПолітика

Деснянський суд переніс засідання у справі "беркутівця", який помер у 2017 році

Деснянський суд переніс засідання у справі "беркутівця", який помер у 2017 році
Фото: Макс Требухов

Деснянський суд Києва переніс засідання у справі "беркутівців" через смерть одного з підозрюваних. Про це повідомила адвокат потерпілих Олена Сторожук на фейсбук-сторінці адвокатського об'єднання.

"Засідання у справі за обвинуваченням заступника командира 2-ї роти київського "Беркута" Олега Святного і 7 його підлеглих (напад на жовтий мікроавтобус у Кріпосному провулку 23.01.2014). На судове засідання не з'явився один потерпілий і обвинувачений Шаповал. Це вже друга неявка Шаповала на засідання, і сьогодні прокурор приніс копію виписки з реєстру смертей щодо особи з ідентичними ПІБ, дата смерті - 05.09.2017 р.", - написала Сторожук.

Адвокат здивована тим, що прокурор не поцікавився причиною неявки обвинуваченого раніше.

"Захисник цього обвинуваченого присутній на засіданні сказав, що "не має інформації про місце перебування підзахисного". Малоймовірно, що йому було невідомо про смерть його підзахисного", - написала Сторожук.

Засідання відклали для з'ясування відомостей стосовно обвинуваченого Шаповала, наступне засідання призначено на 4 липня.

Адвокат зазначила, що сторона захисту може відтягувати час, поки пройде термін притягнення до відповідальності за іншим обвинуваченим.

Нагадаємо, заступник командира 2-ї роти київського "Беркута" Олег Святний і 7 його підлеглих - Зазимко Антон, Прокопенко Андрій, Страшко Дмитро, Терлецький Максим, Шаповал Віталій, Шарлай Андрій і Шарлай Ігор - звинувачуються в перевищенні влади і незаконному затриманні 11 учасників Євромайдану з подальшим жорстоким побиттям протестувальників, і згодом фальсифікації рапортів, наданні неправдивих свідчень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram