ГоловнаПолітика

"Голос України" опублікував офіційні результати президентських виборів

Інавгурація новообраного президента повинна відбутися впродовж 30 днів.

"Голос України" опублікував офіційні результати президентських виборів
Фото: EPA/UPG

За підсумками другого туру виборів обраним президентом України став Володимир Зеленський, результати якого раніше оголосила Центральна виборча комісія. Офіційне видання парламенту - газета "Голос України" - сьогодні опублікувала офіційні результати виборів президента.

Явка виборців становила 61,37%, правом голосу скористалися 18 млн 491 тис. 840 громадян України.

 За даними ЦВК, за Зеленського проголосували 73,22% виборців, тоді як чинний президент Петро Порошенко набрав 24,45% голосів. Недійсними визнано 2,31% виборчих бюлетенів.

За оголошеними оцінками міжнародних та українських спостерігачів, оприлюдненими за підсумками моніторингу виборчого процесу, повторні вибори президента України були вільними і конкурентними, а зафіксовані порушення не вплинуть на підсумки голосування.

30 квітня Центрвиборчком оголосив про перемогу Зеленського. Офіційним оголошенням результатів виборів вважається їх публікація в газетах "Голос України" та "Урядовий кур'єр", що має відбутися впродовж п'яти днів, тобто до 4 травня включно.

Новообраний президент вступає на посаду не пізніше, ніж через 30 днів після офіційного оголошення результатів, тобто його інавгурація має відбутися не пізніше за 3 червня 2019 року.

День проведення засідання для складення присяги новообраним президентом України визначається рішенням українського парламенту за поданням голови Верховної Ради. Час урочистого засідання, список гостей і інші організаційні питання спікер парламенту узгоджує з новообраним президентом і головою Конституційного Суду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram