ГоловнаПолітика

Порошенко і Зеленський обговорять посилення санкцій проти Росії

"Росія варта істотного посилення санкцій проти неї".

Порошенко і Зеленський обговорять посилення санкцій проти Росії
Фото: пресс-служба президента

Президент Петро Порошенко привітав свого наступника Володимира Зеленського, якого Центрвиборчком 30 квітня офіційно визнав переможцем виборів, і домовився про зустріч з ним.

Про це йдеться на сайті президента.

"Як чинний глава держави щойно подзвонив Володимиру Зеленському і привітав його з офіційними результатами виборів, які сьогодні оголосила Центральна виборча комісія. Володимир Зеленський і я під час телефонної розмови домовилися зустрітися найближчим часом", - повідомив Порошенко.

Президент висловив сподівання, що Зеленський продовжить обраний ним курс на членство в Європейському Союзі і НАТО.

"Але що потрібно зробити негайно, то це продемонструвати всім нашим партнерам єдину українську позицію в той час, коли роздачею російських паспортів на окупованих територіях Кремль здійснює черговий етап гібридної війни проти України. Так Путін готує обґрунтування нового витка військової агресії під приводом нібито захисту прав громадян Російської Федерації. Росія варта істотного посилення санкцій проти неї. Це питання буде головним, чому я присвячу останні тижні своїх президентських повноважень. Але продовжити і завершити вирішення цієї проблеми - це вже відповідальність нового президента. Тому вважаю, що ми повинні скоординувати наші зусилля", - заявив Порошенко.

Президент заявив, що суперництво на виборах залишилося в минулому.

Нагадаємо, 21 квітня в Україні пройшов другий тур виборів президента, явка виборців склала 61,37%. За Зеленського проголосували 73,22% виборців, за Порошенка - 24,45%.

Інавгурація обраного президента відбудеться не пізніше ніж через 30 днів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram