ГоловнаПолітика

Тимошенко зажадала відставки міністра Реви

Міністр використав слово "мерзота", згадуючи про ОРДЛО.

Тимошенко зажадала відставки міністра Реви
Фото: EPA/UPG

Лідер парламентської фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Андрія Реви з посади міністра соціальної політики України через його неприємні висловлювання про українців в ОРДЛО, які він допустив в інтерв'ю ВВС.

"Я вимагаю негайної відставки міністра Реви з посади. Уряд повинен офіційно попросити пробачення в усіх українців, а правоохоронці - адекватно реагувати на такі висловлювання", - йдеться у фейсбуці Тимошенко.

Вона нагадала, що днями Рева в інтерв'ю назвав жителів окупованих районів Донецької та Луганської областей "мерзотою". "Є такий різновид можновладної недорікуватості та невігластва, що за певних умов перетворюється на загрозу державним інтересам. І це саме той випадок", - заявила Тимошенко, додавши, що "це вже не "застереження", це злочин проти української держави, за який треба карати".

Вона заявила, що в ОРДЛО живуть передусім громадяни України, які стали заручниками і полоненими у власному домі. "Вони потребують нашого захисту, нашої допомоги, нашого розуміння. Вони часом обдурені, введені в оману, але вони - українці! І це той імператив, від якого ми не можемо відступати ні на крок!" - написала політик.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram