ГоловнаСвіт

Україна планує домовитися про співпрацю з Мальтійським орденом

Україна хоче співпрацювати з Мальтійським орденом у сфері освіти, охорони здоров'я, гуманітарної допомоги, допомоги переселенцям і т.д.

Україна планує домовитися про співпрацю з Мальтійським орденом

Кабінет Міністрів планує домовитися з урядом Суверенного Військового Ордену Госпітальєрів Святого Іоанна Єрусалимського, Родосу і Мальти (з Мальтійським орденом) про співробітництво в різних сферах.

Таке розпорядження Кабмін прийняв на засіданні 24 квітня.

Кабмін схвалив проект угоди і уповноважив міністра соціальної політики Андрія Реву підписати його.

У травні 2018 року Кабмін уже доручав підписати схожу угоду з Мальтійським орденом, однак це розпорядження вже визнано нечинним.

У пояснювальній записці до документа зазначено, що необхідність повторно схвалити проект виникла після того, як Мальтійський орден попросив переглянути редакцію статті про сфери співпраці.

Україна планує співпрацювати з Мальтійським орденом у сфері охорони здоров'я, освіти, продовольчої безпеки, волонтерства, соціального захисту, гуманітарної допомоги, зниження ризику катастроф, надання допомоги внутрішнім переселенцям й іншим людям, які потребують гуманітарної допомоги.

Мальтійський орден - рицарський релігійний орден Римсько-католицької церкви, найстаріший у світі лицарський орден, він має статус організації-спостерігача при ООН і в Раді Європи.

За міжнародним правом, Мальтійський орден є державоподібним утворенням, при цьому сам орден позиціонує себе як держава.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram