ГоловнаПолітика

Зеленський: в України з Росією зі спільного залишився тільки кордон

Після його повернення можна буде продовжити пошуки "спільного".

Зеленський: в України з Росією зі спільного залишився тільки кордон
Фото: EPA/UPG

Обраний президент Володимир Зеленський заявив, що між Україною і Росією зі спільного залишився тільки кордон.

Про це йдеться в його фейсбуці у відповідь на заяву президента РФ Володимира Путіна про єдиний народ українців і росіян.

"Довго думав з приводу «багато спільного» між Україною і Росією. Реальність така, що сьогодні, після анексії Криму та агресії на Донбасі, зі «спільного» у нас залишилося тільки одне - це державний кордон. 2295 кілометрів і 400 метрів «спільного»", - заявив Зеленський.

Він вважає, що після повернення Україні контролю на всій протяжності кордону можна буде продовжити пошуки "спільного".

"А заборона експорту нафтопродуктів, відкриття пунктів видачі паспортів жителям окупованих територій, утримання українців у полоні ні на йоту не наближає врегулювання відносин між нашими країнами. І «братніми» такі відносини точно називати не можна", - заявив обраний президент України.

Зеленський також прокоментував рішення НТВ показати старе шоу з ним у ролі ведучого.

"Хочу нагадати, що саме участь у телешоу зробила мене популярним в Україні і врешті-решт допомогла стати обраним Президентом України. Трансляція цього шоу, знятого багато років тому, на мій погляд, має дивний вигляд - у мене немає амбіцій зробити політичну кар'єру в Росії", - написав він.

Нагадаємо, 29 квітня Путін укотре назвав українців і росіян одним народом і заявив про необхідність спільного громадянства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram