ГоловнаПолітика

Сергій Пашинський: Після мовного закону Рада займеться законом про реформу ВПК

Сергій Пашинський: Після мовного закону Рада займеться законом про реформу ВПК
Фото: Макс Требухов

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони пропонує одразу після ухвалення мовного закону підтримати законопроект 10248 про внесення докорінних змін в діяльність військово-промислового комплексу країни.

Про це заявив голова Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони, народний депутат Сергій Пашинський, коментуючи відповідний зареєстрований законопроект.

«Я неодноразово публічно і ні робив заяви, що створення у 2011 році Януковичем «Укроборонпрому» це був неправильний крок. І не тільки тому, що він був створений заради контролю корупційних потоків, а ще й тому, що уперше в історії державного управління господарюючому органу дали функцію контролю над самим собою.

Саме тому група депутатів, членів комітету з нацбезпеки після низки консультацій із закордонними партнерами, експертами розробила та зареєструвала законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо запровадження принципів прозорості щодо закупівель у ВПК», — заявив нардеп.

«На Погоджувальній раді був визначений як пріоритетний і одразу після ухвалення мовного закону він буде ухвалений до порядку денного і буде розглянутий за основу», — заявив голова комітету з нацбезпеки.

Сергій Пашинський вважає законопроект 10248 не менш революційним, ніж закон про національну безпеку, оскільки він запроваджує принципи внутрішньої  конкуренції та дозволить суспільству контролювати закупівлі у сфері ВПК.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram