ГоловнаПолітика

Фігурантам справи Гандзюк пом'якшили статтю через дачу викривальних показань (оновлено)

Виконавцям тепер закидають тяжкі тілесні ушкодження, а не вбивство.

Фігурантам справи Гандзюк пом'якшили статтю через дачу викривальних показань (оновлено)
Фото: Укринформ

П'яти фігурантам кримінального провадження про напад на Катерину Гандзюк пом'якшили статтю звинувачення. Їх тепер підозрюють в умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень, що спричинило смерть, а не вбивство.

Про це стало відомо під час судового засідання 23 квітня, пише "Слідство.Інфо".

Генпрокуратура змінила обвинувачення В'ячеславу Вишневському, Віктору Горбунову, Володимиру Васяновичу і Микиті Грабчуку з ч. 2 ст. 115 (передбачає позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув'язнення) та ч. 2 ст. 121 КК (передбачає позбавлення волі від 7 до 10 років).

За інформацією видання, підозру змінили і Сергію Торбіну, який, за версією слідства, організовував групу нападників.

Оновлення. Прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко пояснив "Українським новинам", що зміна підозри пов'язана з дачею викривальних показань.

"Вони беззастережно визнали свою вину в скоєнні інкримінованих їм злочинів, надали правдиві, послідовні і повні свідчення про події, в тому числі і викривальні показання щодо своєї участі в злочині, а також участі в ньому інших осіб", - сказав він.

18 квітня стало відомо, що пом'якшили статтю ще одному фігуранту справи Ігорю Павловському, йому закидають тепер приховування злочину, а не організацію.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року в центрі Херсона активістку Катерину Гандзюк облили кислотою. 4 листопада вона померла в лікарні.

Слідство встановило вісьмох фігурантів злочину. Це Сергій Торбін, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, В'ячеслав Вишневський, Микита Грабчук (ймовірні виконавці), Ігор Павловський (посередник), Олексій Левін (організатор), Владислав Мангер (замовник).

Левін переховується, Мангер - на волі під заставою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram