ГоловнаПолітика

ДБР проводить обшуки в НАБУ (оновлено)

Обшук пов'язаний з розслідуванням корупції в оборонній сфері.

ДБР проводить обшуки в НАБУ (оновлено)
Фото: facebook/Державне бюро розслідувань

Державне бюро розслідувань проводить обшуки в будівлі Національного антикорупційного бюро. Про це повідомляє агентство "Українські новини" з посиланням на власне джерело в НАБУ.

Згідно з повідомленням, обшуки проводяться в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання держкоштів в оборонній сфері, а також залучення позаштатного агента Євгена Шевченка до розслідувань НАБУ.

Інших подробиць джерело не повідомило.

Раніше суд надав ДБР доступ до документів НАБУ про притягнення позаштатного агента Шевченка до розслідувань.

Оновлення. Прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган підтвердила факт обшуків.

"Державне бюро розслідувань під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України проводить обшуки в НАБУ в рамках розслідування справи про можливе одержання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання держкоштів у оборонній сфері, проходить вилучення документів, які можуть свідчити про бездіяльність керівництва НАБУ в справі щодо розкрадання в «Укроборонпромі»", - написала Сарган у фейсбуці.

За її даними, у березні 2017 року Головна військова прокуратура скерувала до НАБУ інформацію щодо справи, яка не отримала розвитку в розслідуванні.

ДБР тепер встановлює, чому так сталося.

Крім того, перевіряється інформація про позаслужбові стосунки керівництва НАБУ з третіми особами, які можуть свідчити про навмисне ігнорування кримінального провадження щодо розкрадань в "Укроборонпромі", зокрема через ТОВ "Отпімумспецдеталь".

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань почало розслідувати можливе отримання хабарів правоохоронними органами за закриття справ про розкрадання державних коштів в оборонній сфері після публікації журналістського розслідування. Журналісти встановили, зокрема, що представники правоохоронних органів, включаючи Генпрокуратуру, СБУ і НАБУ за хабарі закривали кримінальні справи проти керівників фірми "Оптимумспецдеталь", які, своєю чергою, пов'язані з сином екс-першого секретаря РНБО Олега Гладковського Ігорем.

За даними журналістів, в "Оптімумспецдеталі" в НАБУ була своя людина - інформатор Євген Шевченко, який брав участь у низці операцій Бюро під прикриттям. Як виявилося, він інвестував близько 1 млн доларів у цей бізнес і фактично був зацікавленою особою.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram